شنبه ۰۱ مهر ۰۲

آرشیو مرداد ماه 1402

خدمات وکالت کاری و اجرایی کل کشور

۲ بازديد
۰ ۰

طبق ضابطه وارد کردن هر نوع سلاح، مهمات، اقلام و مواد پایین در دست گرفتن به میهن، بیرون کردن آن‌ها از مرز و بوم، تشکیل داد، مونتاژ، مراقبت، حمل، توزیع، تعمیر و هرگونه معامله آنان فارغ از تایید صلاحیت مراجع ذی‌صلاح و بی توجهی به ضابطه حمل اسلحه جرم میباشد و مرتکب به مجازات های درج شده درین ضابطه محکوم می گردد.
حمل سلاح و مجازات آن

جرم حمل سلاح و مسائل مرتبط با آن یک کدام از موضوعاتی میباشد که امروزه در حوزه حقوق و دستمزد کیفری مطرح می‌گردد . با اعتنا به اینکه این قضیه در برقراری امنیت جامعه و نظم همگانی نیز اثر گذار میباشد لذا موردنیاز میباشد به آن پرداخته خواهد شد . دراین مورد رسمی به عنوان ضابطه حمل سلاح به ثبت رسیده میباشد . ما نیز درین نوشتار خلال نظارت نکات اساسی این ضابطه شما‌را با مجازات حمل سلاح آشنا خوا‌هیم کرد.

ماده ۱) قاچاق سلاح، مهمات، اقلام و مواد ذیل در دست گرفتن عبارت از وارد کردن آنها به میهن و یا این که بیرون نمودن آنها از مرزو بوم به صورت غیرمجاز میباشد.

تماس با نماینده دادگستری
مراد از سلاح سرد و گرم چیست؟
ماده ۲) غرض از سلاح و مهمات در‌این ضابطه گونه های سلاح های گرم و سرد جنگی و شکاری اعم از گلوله‌زنی و غیرگلوله‌زنی و مهمات مرتبط با آنها میباشد.

تبصره: اسلحه لیزری و آن تیم از شبه‌ سلاح هایی که به جهت همانندی و کاربرد، قابلیت و امکان جایگزینی سلاح را دارا هستند از دید احکام درج شده درین ضابطه، حسب آیتم تابع احکام سلاح گرم قرار میگیرند و سلاح های آموزشی و بیهوش‌کننده تابع احکام سلاح شکاری هستند.

اقلام و مواد ذیل در اختیار گرفتن عبارت از اشکال مواد محترقه، ناریه، منفجره اعم از نظامی و غیرنظامی، شیمیایی، رادیواکتیو، میکروبی، گازهای بیهوش‌کننده، بی‌احساس‌کننده و اشک‌آور و شوک‌دهنده‌ها (شوکرها) و امکانات نظامی و انتظامی میباشد.

عنصر رسمی جرم حمل سلاح
ماده ۴) وارد کردن هر نوع سلاح، مهمات، اقلام و مواد پایین در دست گرفتن به میهن، بیرون کردن آنها از مملکت، تشکیل داد، مونتاژ، محافظت، حمل، توزیع، تعمیر و هرگونه معامله آنها سوای جواز مراجع ذی‌صلاح و بی توجهی به ضابطه حمل اسلحه جرم میباشد و مرتکب به مجازات های درج شده در‌این ضابطه محکوم می گردد.

قاچاق سلاح و مجازات آن
قاچاق سلاح، مهمات، اقلام و مواد پایین در دست گرفتن عبارت از وارد کردن آن‌ها به سرزمین و یا این که بیرون نمودن آن‌ها از مرزوبوم به صورت غیرمجاز میباشد.

ماده ۵) هر که مرتکب قاچاق سلاح گرم یا این که سرد جنگی یا این که سلاح شکاری یا این که قطعات مؤثر یا این که مهمات آن‌ها گردد یا این که نسبت به ایجاد کرد، مونتاژ، فروش یا این که توزیع هر کدام از آن‌ها مبادرت نماید به ترتیب تحت به حبس تعزیری محکوم می گردد:

الف: سلاح سرد جنگی، سلاح شکاری یا این که مهمات آن، به حبس از شش ماه تا دو سال.

ب: سلاح گرم مدل غیرخودکار، مهمات یا این که قطعات مؤثر آن، به حبس از دو تا پنج سال.

پ: سلاح گرم مدل اتوماتیک، مهمات یا این که قطعات مؤثر آن، به حبس از پنج عدد دهه.

ت: سلاح گرم نصفه‌هنگفت و هنگفت ، مهمات یا این که قطعات مؤثر آن، به حبس از ده عدد پانزده سال.

تبصره: هرگاه مورد جرم این ماده بیش تر از یک قبضه یا این که قطعات مؤثر از چندین قبضه باشد مجازات مرتکب حسب آیتم یک سکو تشدید می شود.

ماده ۶) کسی که به صورت غیرمجاز سلاح گرم یا این که سردجنگی یا این که سلاح شکاری یا این که قطعات مؤثر یا این که مهمات آنها را خریداری، حفظ یا این که حمل کند و نسبت به ضابطه حمل اسلحه بی‌دقت باشد یا این که با آنان معامله دیگری اجرا دهد، به ترتیب پایین به حبس تعزیری محکوم میگردد:
الف: سلاح سرد جنگی، سلاح شکاری یا این که مهمات آن، به حبس از نود و یک روز تا شش ماه یا این که جزای نقدی از ده میلیون تا بیست میلیون ریال.

ب: سلاح گرم مدل غیرخودکار، قطعات مؤثر یا این که مهمات آن، به حبس از شش‌ماه تا دو سال یا این که جزای نقدی از بیست میلیون تا هشتاد میلیون ریال.

پ: سلاح گرم مدل خود کار، قطعات مؤثر یا این که مهمات آن، به حبس از دو تا پنج سال.

ت: سلاح گرم نصفه‌هنگفت و هنگفت ، قطعات مؤثر یا این که مهمات آن‌ها، به حبس از پنج عدد دهه.

تبصره: هرگاه مسئله جرم این ماده بیشتراز یک قبضه یا این که قطعات مؤثر از چندین قبضه باشد مجازات مرتکب حسب آیتم یک رتبه تشدید می گردد.

نکته : کسی که به صورت غیرمجاز حرفة خویش را تعمیر سلاح قرار دهد در باب سلاح گرم جنگی به حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال و درخصوص سلاح شکاری به جزای نقدی از پنجاه تا یکصد میلیون ریال محکوم میگردد.

بهترین وکیل مشهد

مشورت کردن حقوقی
آیا داشتن تایید صلاحیت حمل سلاح به معنای عدم مجازات میباشد؟
ماده ۴ این ضابطه در این مورد مقرر می‌دارد:

دارای پروانه حمل سلاح شکاری ملزم میباشد بعد از انقضاء بازه زمانی به تمدید پروانه مبادرت کند و در‌صورتی‌که پیاله سه ماه بعداز نقطه نهایی زمان به تمدید آن مبادرت ننماید، سلاح غیرمجاز تلقی می گردد و مرتکب به جزای نقدی از ده عدد بیست میلیون ریال محکوم می گردد.

نکته : هر که اقدام به تغییر‌و تحول در کالیبر، لوله و آلات متحرک هر نوع سلاح کند یا این که شماره یا این که آرم (علامت) سلاح را جعل کند به جزای نقدی از بیست میلیون تا هشتاد میلیون ریال محکوم میگردد. در حالتی که تغییر تحول یا این که جعل به درخواست صاحب و مالک اسلحه یا این که متصرف آن شکل گیرد تقاضاکننده نیز به مجازات مباشر محکوم می‌گردد.

هرگاه جرائم مورد این ضابطه بوسیله تیم سازمان‌یافته ارتکاب یابد، مجازات مرتکبین حسب گزینه یک جایگاه تشدید می گردد.

نقش پشیمانی از جرم حمل سلاح در مجازات آن
در حالتی که دارندگان غیرمجاز گونه های اسلحه، مهمات، اقلام و مواد پایین در اختیار گرفتن، داوطلبانه کاسه شش ماه از تاریخ مورد نیاز‌الاجراءشدن این ضابطه، مفاد نام برده را به یکی مرکزها نظامی، انتظامی یا این که امنیتی تحویل دهند، از مجازات مقرر معاف میگردند و در حالتی‌که که با سلاح سابق الذکر مرتکب جرمی گردیده باشند صرفا به مجازات مقرر در مقررات مرتبط با به عبارتی جرم محکوم می شوند.

و در‌حالتی که سلاح تحویلی از نوع شکاری باشد و در مهلت مقرر درین ماده تحویل خواهد شد مـراجع ذی‌ ربط مکلـف‌ا‌ند سلاح ذکر شده را پیاله سه ماه از تاریخ تحویل به تحویل‌دهنده آن در شکل عدم سوابق محکومیت مؤثر کیفری و احراز موقعیت با صدور مجوز حمل و حفظ مسترد کنند.

تحویل داوطلبانه پس از زمان ذکر شده در جرائم تعزیری رتبه یک تا شش، موجب دو مرتبه تخفیف و در جرائم تعزیری رتبه هفت موجب یک مرتبه تخفیف می شود.

همیاری با مأموران انتظامی
ماده ۱۷) همیاری متهمان و محکومان جرائم مورد این ضابطه با مأموران نظامی، انتظامی و امنیتی برای کشف اسلحه، مهمات، اقلام و مواد ذیل در دست گرفتن و شناسایی و تعقیب معاونین و شرکاء جرائم مسئله این ضابطه به تشخیص مراجع قضائی مطالعه‌کننده در مجازات های تعزیری جایگاه یک تا شش، موجب یک رتبه تخفیف و در مجازات های تعزیری سکو هفت و هشت موجب معافیت از مجازات رسمی می شود.

قابل ذکر میباشد که مجموعه حقوقی تمدن تفاهم با در مشت داشتن نماینده قانونی محور یک دادستانی و هم اینگونه ‌مشاورین حقوقی با تجربه در سرویس شما عزیزان است و میتواند سوالهای خویش را با کارشناسان حقوقی ما درمیان بگذارید.
۲ بازديد
این اولین مطالب آزمایشی وبلاگ من می باشد و به زودی حذف خواهد شد.
امروز ارتباط و تبادل اطلاعات نقش بسیار مهمی در رشد و فرهنگ مردم یک کشور و جامعه را دارد و وبلاگ یکی از راه های سریع انتقال اطلاعات و ارتباط مردم یک جامعه با هم می باشد .
شما به راحتی می توانید مطالب مورد علاقه , کارهای روزمره , علم و فرهنگ را در وبلاگ خود انتشار دهید و با سایر دوستان خود به گفتگو و تبادل نظر بپردازید .
۲ بازديد
این دومین مطلب آزمایشی وبلاگ من هستش و به زودی این متن حذف خواهد شد .
وبلاگ چیست ؟
وبلاگ یا وب‌نوشت که به آن تارنوشت، تارنگار یا بلاگ و به زبان انگلیسی(Blog) هم می‌گویند، وبلاگ حاوی اطلاعاتی مانند: گزارش روزانه، اخبار، یادداشت‌های شخصی و یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است. وبلاگ ترکیبی از دو کلمۀ «web» و «log» به معنای ثبت وقایع روزانه است .مطالب وبلاگ بر مبنای زمانی که ثبت شده گروهبندی و به ترتیب از تازه‌ترین رخداد به قدیم ارائه می‌گردد. نویسندهٔ ویلاگ، وب‌نویس یا تارنویس نامیده می‌شود و ممکن است بیش از یک نفر باشد، وب‌نویس به گزارش مداوم رویدادها، خاطرات، و یا عقاید یک شخص یا یک سازمان می‌پردازد. واحد مطالب در وبلاگ،پست است، معمولاً در انتهای هر مطلب، برچسب تاریخ و زمان، نام نویسنده و پیوند ثابت به آن یادداشت ثبت می‌شود. فاصلهٔ زمانی بین مطالب وبلاگ لزوماً یکسان نیست و زمان نوشته ‌شدن هر مطلب به خواست نویسندهٔ وبلاگ بستگی دارد. مطالب نوشته شده در یک وبلاگ همانند محتویات یک وب‌گاه معمولی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد وبلاگ ها دارای روشی برای دسترسی به بایگانی یادداشت‌ها هستند (مثلاً دسترسی به بایگانی بر حسب تاریخ یا موضوع). بعضی از وبلاگ ها امکان جستجو برای یک واژه یا عبارت خاص را در میان مطالب به کاربر می‌دهند.