چهارشنبه ۲۹ شهریور ۰۲

مدارک اثبات مالکیت

خدمات وکالت کاری و اجرایی کل کشور

۳ بازديد
۰ ۰

مالکیت از حقوق ابتدایی است که از نخستین دولت ها بشری همواره وجود داشته است. افراد از قبل تا به امروز همواره به‌دنبال استخراج اموال بیشتر بوده اند. اکنون در وضعیتی که برسر مالکیت مالی میان چندین نفر اختلافی بوجود بیاید، هر کدام که پیروز به اثبات مالکیت خود در محکمه شوند، مالک آن کالا خواهند شد. در‌این نوشته‌ی‌علمی به توضیح راه های اثبات مالکیت ملک می‌پردازیم.

مشاوره تلفنی با وکیل
کمتر از یک ساعت پاسخ خود را دریافت نمایید

درخواست مشورت تلفنی
مالکیت چیست؟
مالکیت به رابطه اعتباری ای گفته می شود که میان یک شخص و یک مال وجود دارد و شخص می‌تواند از آن جنس جمیع انتفاعات ممکنه را ببرد و کسی نمی تواند مانع او خواهد شد. در واقع جنس بصورت تمام وکمال در اختیار می باشد. مالکیت به دو مجموعه ی مالکیت عمومی و مالکیت سری تقسیم می شوند.

مالکیت قادر است از طریق یک معامله یا ارث و یا از طریق احیای اراضی و… بدست آید.

تصرف عدوانی چیست؟
خلع ید و نکات مرتبط با آن
الزام به تهیه سند رسمی ملک و نحوه ی در خواست آن
مدرک مالکیت
املاک دارای مدرک هستند که در آن نام مالک آن جنس درج شده است. هم اکنون در حالتی‌که شما صاحب ملکی باشید ولی نام شما در مدرک آن ملک به عنوان صاحب ثبت نشده باشد، می بایست دعوای اثبات مالکیت طرح نمایید. زیرا دادگاه کسی را مالک می شناسد که نام او در سند به عنوان مالک ملک نوشته شده باشد.

مستندات ما یحتاج برای اثبات مالکیت ملک
از‌آنجا که دادگاه کسی را مالک می شناسد که نام او در سند درج شده باشد، و گواهی نیز مهم ترین اماره برای اثبات مالکیت می‌باشد بدین ترتیب باید دعوای اثبات مالکیت طرح فرمائید و برای ثابت کردن اینکه شما مالک میباشید باید مدارک و مستندات معتبری ارائه کنید. این مدارک و مستندات از قبیل:

سند
گواهی با اهمیت ترین مدرک برای اثبات مالکیت می باشد. مالک براساس قانون کسی است که نام او در دفتر کار اوراق رسمی ثبت شده باشد. حال درصورتی که سند به نام شما نباشد می بایست به سراغ مدارک دیگری بروید.

شاهد
در صورتیکه شخصی موقعیت شهید شدن را براساس قانون داشته باشد، میتواند بر مالکیت شخص برآن ملک یا فرآورده در دادگاه مدرک دهد. در اینصورت خواهان قادر است با شهیدشدن شاهد معتبر بر پایه ی اینکه مال سابقا در تصرف خواهان بوده و شخص خوانده با فریبکاری یا هر طرز دیگری کالا را تصرف نموده است.

مبایعه نامه
در اختیار داشتن مبایعه نامه نیز یکی مدارکی هست که براساس آن می توان به مالکیت شخص استناد نمود.

متصرف بودن
تصرف نیز یک کدام از اماراتی می‌باشد که می توان براساس ماده ۳۵ قانون مدنی به عنوان علامت مالکیت در نظر گرفت. البته می توان بر خلاف این اماره را اثبات نمود که تصرف شخص بصورت قانونی یا مالکانه نبوده است.

ماده ۳۵ قانون مدنی:

تصرف به عنوان مالکیت ادله مالکیت است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اثبات مالکیت وراث
وراث شخص متوفی دو گروه هستند:

تیم اولیه: عده ای که مطابق قانون ارث خواهند برد.
مرجع مقالات حقوقی

گروه دوم: اشخاصی که براساس وصیتنامه ی شخص متوفی، ارث خواهند موفقیت.

مجموعه اولیه افرادی می باشند که بطور طبیعی از متوفی ارث می برند مثل همسر،فرزندان، پدر و مادر. این افراد بعد از ارائه ی سند انحصار وراثت و تقسیم ارث بصورت قانونی، سهم الارث خود را دریافت می کنند. حکم دادگاه که در آن سهم هر کدام معلوم گردیده‌است اماره ی قانونی بر مالکیت هر کدام از آنهاست. اگر شخص متوفی برای هرمورد از این وارثان در وصیت نامه ی خود سهم الارث جدا ای در نظر گرفته باشد، مانند تیم دوم باید اقدام نمایند.

تیم دوم کسانی میباشند که متوفی بطور خاص نام انها را در وصیتنامه ی خود آورده است. این افراد باید وصیت نامه ی متوفی را به ضمیمه گواهی انحصار وراثت به دادگاه تقدیم نمایند تا سهم انها نیز به وسیله محکمه تعیین شود. در این صورت نیز حکم دادگاه اماره قانونی برمالکیت آنها محسوب می شود.

مدارک اثبات مالکیت
برای طرح دعوای اثبات مالکیت خواهان، تقدیم مدارک زیرنیز به اثبات ادعا در دادگاه بسیار امداد می کند:

یک نسخه اصلی مدرک یا قرارداد منعقد شده
یک نسخه مهم از رسید وجه یا وجوه پرداخت شده
درخواست استعلام
استماع شهادت شاهدان
تحقیقات محلی
طریق طرح دعوی
این دعوی جزو دعاوی مالی محسوب می شود ونیازمند پرداخت هزینه متناسب با ارزش ملک در آن حوزه‌ می‌باشد. درین دعوی خواهان کسیست که خواستار دریافت سند برای ملک خود هست و خوانده کسیست که ملک را به خواهان فروخته هست ولی سند آن را منتقل نکرده می باشد. در صورتی‌که شخص فروشنده خود نیز گواهی ملک به نامش نباشد باید به به ایادی کهن بازگردیم تا به مالک ثبت شده در گواهی برسیم و هم ی آنان هرچند نفر که باشند، خوانده ی دعوی محسوب میشوند و بایستی حضور داشته باشند.
5- مرجع مقالات حقوقی

دادگاه صالح نیز دادگاهی است که فرآورده در آن جا واقع شد‌ه‌است. بعداز پژوهش و صدور رای شخص مالک رسمی خواهد بود و از حقوق مالکانه برخودار است و احتیاجی به صدور اجرائیه نخواهد داشت.

دعاوی این حوزه جز دعاوی بسیار غامض و نقص‌ می باشد و نیازمند مشاوره ی حقوقی و منفعت مندی از تجربیات یک وکیل زبده در حوزه املاک می‌باشد.
 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بلاگ 9 ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.